Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Катастрофа на Каховській ГЕС: єпископ ПЦУ розповів про масштаби людської трагедії

    Єпископ Православної Церкви України розповів жахливі подробиці про масштаби людських жертв внаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами. За його словами, офіційні дані про кілька десятків загиблих та зниклих безвісти не відображають реальних масштабів трагедії.

    “На лівому березі під завалами розмитих будинків нерідко залишалися цілі сім’ї потопельників. Також багато одиноких літніх людей, які не могли дати собі ради”, – розповів єпископ ПЦУ у Фейсбуці.

    Він особисто проводив відспівування над могилами жертв і чув безліч жахливих історій від місцевих жителів. На парканах залишалися тіла потопельників, на дамбах розкладалися трупи тижнями. Окремі люди намагалися врятувати рідних, але були змушені їх залишити, щоб самим вижити.

    Єпископ навів кілька конкретних випадків, зокрема про матір з сином-інвалідом. Під час повені вона намагалася витягти сина через вікно, але його вирвало з рук. Згодом жінка відшукала тіло сина під залишками зруйнованого будинку.

    “На Страшному Божому Суді безліч з тих загиблих встануть і розкажуть свої історії перед лицем вбивць і тих, хто їх на це благословляв”, – наголосив єпископ ПЦУ.

    Він закликав не забувати про жертви цього жахливого злочину російських окупантів проти мирного українського населення.

    Нагадаємо, на ТОТ Херсонщини росіяни паспортизували митрополита Новокаховської єпархії УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне