Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунії зустрівся з новим послом Франції в Румунії

    Патріарх Румунський Даниїл прийняв у четвер у Патріаршій резиденції з презентаційним візитом посла Франції в Румунії Ніколя Варнері.

    Візит розпочався з вітального слова Румунського Патріарха, в якому він високо оцінив багатий дипломатичний досвід Ніколаса Варнері, повідомляє orthodoxtimes.com

    Крім того, посол Франції в Бухаресті подякував патріарху за теплий прийом і наголосив на екуменічній діяльності Румунської Православної Церкви та патріарха Даниїла, також згадавши зусилля з будівництва Національного собору, згідно з комюніке Департаменту міжцерковних і міжконфесійних відносин Румунського патріархату.

    Під час зустрічі обговорювалися існуючі відносини між Францією та Румунією, наголошуючи на великій кількості молодих румунів, які навчаються у французьких університетах, і румунських православних громадах, які розвивають гармонійні стосунки з іншими християнськими Церквами у Франції.

    «У нинішньому геополітичному контексті, позначеному військовими конфліктами, обидва співрозмовники висловили сподівання, що солідарність між європейськими народами буде культивуватися з ще більшою інтенсивністю і що демократія, яка поєднує свободу з відповідальністю та сприяє загальному благу, буде зміцнюватися», – йдеться в комюніке.

    Наприкінці зустрічі патріарх Даниїл побажав Ніколя Варнері успіхів на початку його дипломатичної місії.

    «Патріарх Даниїл має довгострокове бачення як у часі, так і в просторі, яке мене дуже вразило», – сказав посол Франції в Румунії.

    Нагадаємо, ДПСУ запобігла вивезенню до Румунії 18 раритетних видань. Також Румунський монастир будує меморіал 14 тисячам воїнів.

    Найсвіжіше

    Популярне