Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині з’явиться чоловічий монастир ПЦУ

    У селі Іванівка Лука-Мелешківської громади невдовзі з’явиться перший на Вінничині чоловічий монастир Православної Церкви України. Обитель матиме історичну назву – Вознесенський монастир, повідомляє 33 канал.

    Як повідомляє настоятель майбутнього монастиря архімандрит Софроній (Чуприна), фактично йдеться про відродження давньої православної святини, яка існувала у Вінниці ще за часів Петра Могили. При колишньому Вознесенському монастирі діяв православний колегіум – філіял Києво-Могилянської академії.

    Відновити монастир прланують на базі занедбаної будівлі колишньої лікарні в Іванівці, що за 17 км від обласного центру. В останній весняний день за благословенням Митрополита Вінницького і Барського Симеона віряни ПЦУ зібралися для прибирання території та приміщення майбутнього будинку.

    “За 30 років занедбаності будівлі сильно постраждали, а територія поруч поросла чагарниками. Попереду ще багато роботи, але сподіваємося з Божою поміччю невдовзі відродити цю святиню”, – кажуть ініціатори.

    Близько 50 мирян та військових, місцевих жителів і вінничан долучилися до підготовчих робіт. Прихожани сподіваються, що в монастирі ПЦУ можна буде отримати духовну підтримку і реабілітацію в лоні рідної Української Церкви.

    “У ці важкі для народу часи багатьом потрібне духовне зцілення. Це благодатне місце допоможе налаштуватися на мирне життя”, – переконані віряни.

    Планується, що територію монастиря готують для богослужіння вже до свята Вознесіння Господнього. Однак для повноцінного відродження святині потрібні максимум ресурси, тож ініціатори закликають долучитися до доброї справи всіх небайдужих.

    Найсвіжіше

    Популярне