Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідав виставку проєкту «Лавра Небесна»

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 4 червня відвідав Музейно-виставковий центр «Музей історії Києва», де розпочалася експозиція художньої ювелірної композиції «Лавра Небесна», ікони преподобних Антонія і Феодосія Печерських з Успенського собору Києво-Печерської лаври та старовинних гравюр з Музею Шереметьєвих.

    Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

    У відкритті виставки також взяли участь міністр культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова, директор Національного заповідника Києво-Печерська Лавра Максим Остапенко, авторка композиції «Лавра Небесна» Ірина Карпова, гості та журналісти.

    Предстоятель Православної Церкви України оглянув виставку, поспілкувався з учасниками заходу та звернувся до присутніх зі словом.

    Митрополит Епіфаній наголосив на великому значенні Києво-Печерської лаври, яка є духовним серцем та особливо цінним надбанням нашого народу і зараз нарешті проходить звільнення від багаторічного згубного впливу «русского міра».

    Окрім того, Його Блаженство висловив думку про те, що саме нашому поколінню випала велика честь здійснити мрію багатьох попередників – розбудувати свою єдину державу і єдину Православну Церкву.

    «Бажаю, щоби Господь і надалі допомагав і сприяв нам у цей непростий час, а ми будемо робити все від нас залежне, вносячи свою лепту у наближення нашої великої української перемоги», – підсумував Блаженнійший владика.

    Найсвіжіше

    Популярне