Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Варфоломій: Вселенський Патріархат прагне свідчити православні цінності

    3 червня 2024 року у Центрі Православ’я в Стамбулі було відзначено Неділю Самарянки, яка збігалася з Синаксисом Вселенських Патріархів Константинопольських. Літургію очолив Вселенський Патріарх Варфоломій у співслужінні ієрархів.

    Після богослужіння Патріарх Варфоломій нагородив афінського бізнесмена Іоанніса Рецоса орденом Архонта Протекдикоса (захисника) Константинопольської Церкви. У своєму зверненні Patріарх високо оцінив досягнення Рецоса у туристичному бізнесі та наголосив на важливості поєднання економічного прогресу з етикою, соціальною відповідальністю та турботою про довкілля.

    Патріарх підкреслив, що економічні виклики потребують не лише технічних рішень, а й дотримання принципів справедливості, солідарності та екологічної цілісності. Він підтвердив відданість Вселенського Патріархату цим цінностям та його роль у свідченні православної віри.

    На урочистій церемонії були присутні ієрархи Константинопольської Церкви, дипломати, правники, представники Братства Офіціалія “Панагія Паммакаріс​тос” та родичі новоспеченого архонта.

    Після літургії Патріарх виступив на прийнятті в Тронному залі, привітавши присутніх у “духовній колисці Православ’я” – Великій Церкві.

    Пізніше того дня Патріарх Варфоломій відвідав випускний захід для учнів грецьких діаспорних шкіл Константинополя та Імвросу, де привітав випускників та вручив їм сувеніри.

    Найсвіжіше

    Популярне