Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралії: ми прогресуємо через єдність і любов

    Історична грецька православна церква Святої Трійці в Сіднеї відновила свою колишню велич після масштабної реставрації та реконструкції. 2 червня 2024 року церква знову відкрилася, і архієпископ Австралії Макаріос очолив урочисту церемонію та богослужіння.

    Під час служби архієпископ Макаріос наголосив на важливості єдності та любові для прогресу грецької громади. Він нагадав, що історія греків показала, що вони досягали успіху завдяки єдності та любові. Однак, єдність – це щось, до чого потрібно постійно прагнути, застерігав він.

    Архієпископ також пояснив, що Греція завжди прагнула до пошуку істини, а не до конфліктів. Це поєднувало шлях еллінізму з шляхом Православної Церкви, чия мета – поширювати Євангеліє та вести людей до Христа.

    Президент Грецької Православної Громади Нового Південного Уельсу Харіс Даналіс високо оцінив співпрацю з архієпископом під час реставрації церкви. Генеральний консул Греції в Сіднеї Іоанніс Маллікуртіс також наголосив на важливості єдності та злагоди в грецькій діаспорі.

    Після богослужіння відбувся бенкет, на якому архієпископ Макаріос привітав та подякував настоятелю церкви Святої Трійці отцю Томасу Гіантзісу за його відданість.

    Найсвіжіше

    Популярне