Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    У Ватикані показали фільм «20 днів у Маріуполі»

    У Ватикані 29 травня відбувся ексклюзивний показ документального фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» для дипломатичного корпусу, акредитованого при Св. Престолі.

    Про це повідомляють Новини Ватикану.

    Захід, що відбувся у Залі Синоду, був організований посольствами Великобританії та України.

    До глядачів – серед яких були також глави та співробітники різних відомств Римської Курії – звернувся із привітанням британський посол Крістофер Тротт. Потім посол України при Св. Престолі Андрій Юраш подякував міжнародній спільноті за підтримку і передав слово єпископу Харківсько-Запорізькому РКЦ Павлу Гончаруку, який представив публіці документальний фільм, який отримав найпрестижніші премії, зокрема «Оскара».

    У ньому розповідається про перші три тижні російського повномасштабного вторгнення на територію України. Кінострічка заснована на досвіді військкора Мстислава Чернова, який зафіксував початок війни та перші дні облоги Маріуполя. За словами автора, який виступив перед глядачами після показу, фільм передає лише частину пережитих українцями жахів, які тривають досі, особливо у його рідному місті Харкові.

    Публіка залишила зал у мовчанні. Захід став ще однією можливістю нагадати, які страждання війна приносить насамперед цивільному населенню, і першими її жертвами стають діти та люди похилого віку.

    Нагадаємо, високопоставлений архієрей із США на богослужінні показав, що УПЦ (МП) – це частина Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне