Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралії: «Історія показала нам, що ми прогресуємо завдяки єдності та любові»

    Відновивши свою колишню славу після масштабних реставраційних і ремонтних робіт, історична церква Святої Трійці в Сіднеї, найстаріша православна церква в Антиподах і Південній півкулі в цілому, знову відчинила свої двері в неділю самарянина, 2 червня, щоб прийняти безліч побожних християн на чолі зі своїм пастирем, архієпископом Австралії Макарієм.

    Про це повідомляє orthodoxia.info

    Серед багатолюдної пастви були Генеральний Консул Греції в Сіднеї пан Іоанніс Маллікуртіс.

    Архиєпископ Австралії Макарій наприкінці Божественної Літургії звернувся із теплим привітанням і закликав усіх до пильності для збереження єдності в Церковному Тілі та в Елладській Громаді.

    «Ми прославляємо Бога з великою емоційністю і вносимо наші думки про численні історичні моменти, пов’язані з цим священним місцем, моменти слави та ганьби. Моменти, які змушують усіх нас розмірковувати та цінувати те, чим ми живемо сьогодні, тобто єдність еллінізму та єдність Церкви. Я кажу це тому, що історія греків показала, що ми прогресуємо з єдністю та любов’ю».

    Єрарх підкреслив, що єдність не є чимось даним, а є результатом постійної боротьби. «Це завоювання, до якого треба постійно прагнути», – підкреслив він. «Бо є диявол, – продовжував він, – і в будь-який момент егоїзм, заздрість, честолюбство можуть розпалити душі людей і розірвати єдність між ними. Тож я прославляю Бога, що сьогодні ми відправляємо Божественну Літургію згуртовано і сильно. А тому, об’єднані та сильні, рухаймося вперед на славу Христа, віри та нації».

    Єдність є необхідною для прогресу грецького народу та Православної Церкви. Архієпископ зазначив, що егоїзм, заздрість та честолюбство можуть зруйнувати єдність, тоді як любов та єдність є шляхом до прогресу.

    Крім того, зробивши короткий історичний огляд, Архиєпископ пояснив, що грецький рід не любить сварок і конфліктів, а його першочерговою потребою в усі часи був пошук істини. Ця потреба пов’язувала курс еллінізму з курсом Православної Церкви, метою якої є «давати людям Євангеліє і брати їх усіх за руку, вести до Христа».

    Нагадаємо, митрополит Еммануїл закликає архонтів Вселенського патріархату до духовної опіки в сучасному світі.

     

    Найсвіжіше

    Популярне