Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    У Білорусі судили священика за український прапор в соцмережі

    У Білорусі римо-католицького священика Павла Лемеха судили за ст. 23.34 КоАП (Порушення порядку організації чи проведення масових заходів).

    Про це повідомляє РІСУ.

    На суді його звинуватили у тому, що він розмістив у Facebook «без відповідного дозволу Шумілінського районного виконавчого комітету» зображення протестів у Мінську з прапорами біло-червоно-білого кольору та прапора України.

    Священнослужитель пояснив, що розміщенням фотографії на біло-червоно-білому тлі не висловлював суспільно-політичні інтереси, а прапор України розмістив, щоб висловити скорботу з приводу загибелі мирних людей.

    Суддя Першотравневого району Вітебська Олена Жук вирішила, що правопорушення, вчинене ксьондзом, відноситься до категорії грубих і спрямоване на «дестабілізацію обстановки в суспільстві та державі», врахувала, що Павло Лемех вже піддавався адміністративним стягненням, і засудила до 10 діб арешту.

    Після відбуття 10 діб священика знову затримали і він провів за ґратами ще чотири дні.
    Павла Лемеха затримали 8 травня разом із іншим священиком – Анджеєм Юхневичем.

    Священнослужителів схопили після зустрічі богопосвячених осіб Вітебської дієцезії в Шуміліні. Їх підозрювали у «екстремістській діяльності».

    Найсвіжіше

    Популярне