Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    На Сумщині засудили священника Моспатріархату за образу вірян ПЦУ

    Конотопський міськрайонний суд Сумської області визнав настоятеля Петро-Павлівського храму УПЦ (в єдності з МП) села Салтикове винним у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті, а також образі почуттів громадян у звʼязку з їхніми релігійними переконаннями.

    Про це повідомляє Релігійна правда.

    Із вересня 2023 і до початку квітня 2024-го на своїй сторінці у Facebook священник репостив матеріали, які зображували керівництво і прихожан Православної Церкви України у виключно негативному світлі.

    «В этот раз, одиозный митрополит отпраздновал по старому стилю» Рождество Пресвятой Богородицы»; «И это бесовское действо, это ломки души, они называют музыкой и искусством? ПЦУ в своїм репертуаре…»; «Цель думаю, была одна в очередной раз осквернить Лавру», – йшлося у публікаціях.

    Також настоятель поширив відеоролик із монологом дівчини: «Це злість, агресивна сила, відбирання/присвоєння чужого, це не збудувати своє, а прийти силою, зі зброєю, з болгаркою, сльозогінним газом… забрати храми УПЦ, на все готове. Це мародерство».

    В іншому відео двоє молодиків провоктивними рухами тілом демонструють своє негативне ставлення до віруючих і вигукують: «Це прихильники ПЦУ… Біснуваті, недоумки…?!! Послухайте, що вони вигукують… Цього вам не покажуть у марафоні «Єдині новини».

    Ще один поширений відеоролик супроводжується текстом: «Священик, автор YouTube-каналу BORODA розповідає, як його вербували до ПЦУ та чим усе закінчилося».

    Ці публікації переглянув громадянин, його почуття були ображені, він звернувся до правоохоронних органів, і його визнали потерпілим.

    У підготовчому судовому засіданні настоятель вину визнав повністю, говорив про щире розкаяння і просив затвердити угоду про примирення із потерпілим.

    Священника оштрафували на  8500 гривень. Мобільний телефон, з якого він робив публікації у Facebook, конфіскують у дохід держави як знаряддя злочину.

    Найсвіжіше

    Популярне