Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Швеції Клеопа відзначив 10-річчя єпископської хіротонії

    У Швеції відбулися урочистості з нагоди 10-ї річниці єпископського служіння митрополита Шведського і всієї Скандинавії Клеопи, пише Orthodox Times.

    На святкування прибули високопосадовці Вселенського Патріархату та Елладської Православної Церкви – митрополити Кідонський Афінагор та Фанаріонський Агатангел. Митрополит Афінагор передав вітання від Вселенського Патріарха Варфоломія та вручив митрополиту Клеопі архієрейський медальйон від Патріарха.

    Під час урочистого богослужіння у Стокгольмському кафедральному соборі св. Юрія митрополит Клеопа очолив архієрейське співслужіння разом з митрополитами Афінагором та Агатангелом. Був присутній дипкорпус, представники інших конфесій та громадськість.

    Після богослужіння відбувся прийом за участі Сирійсько-Арамейського архієпископа Беніаміна Атаса, який вручив митрополиту Клеопі архієрейський медальйон.

    Під час урочистостей митрополит Фанаріонський Агатангел презентував нову працю митрополита Клеопи про місіонерське служіння в Скандинавії архімандрита Євсевіоса Віттіса.

    Святкування тривали кілька днів та супроводжувалися екскурсіями, прийомами та зустрічами. Митрополит Клеопа висловив вдячність усім, хто долучився до організації ювілейних заходів.

    Найсвіжіше

    Популярне