Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Архонти і сьогодні продовжують підтримувати ініціативи Великої Церкви

    Вселенський Патріарх Варфоломій високо оцінив роль і внесок архонтів у служіння Константинопольської Православної Церкви під час свого виступу на Першому глобальному саміті архонтів у Афінах. У своїй промові він підкреслив цінні послуги, які архонти надавали протягом століть, і їхню постійну підтримку сьогодні.

    “Протягом довгих століть Архонти пропонували цінні послуги Великій Церкві, і сьогодні вони продовжують підтримувати її ініціативи, різними способами сприяючи церковному життю”, – сказав Патріарх.

    Він високо оцінив їхні зусилля у збереженні та культивуванні православних традицій, які є важливими для ідентичності Церкви. “Ваша Патріарх вас шанує, любить, молиться за вас і ваших близьких. Він із великим інтересом стежить за вашою працею, за вашим внеском у Церкву та суспільство, у плекання та збереження високих цінностей нашої православної традиції, які становлять нашу ідентичність”, – наголосив Патріарх Варфоломій.

    Патріарх також підкреслив важливість духовних цінностей та трансцендентної орієнтації для людської гідності та морального почуття. “Людська гідність і її абсолютна повага не можуть ґрунтуватися на натуралістичному погляді на людину. Нам потрібна трансцендентна орієнтація та духовні цінності, які збагачують нас екзистенційно та живлять наше моральне почуття”.

    Вселенський Патріарх високо оцінив створення Фундації Вселенського Патріарха Варфоломія, метою якої є вирішення фінансових проблем Вселенського Патріархату. “Ми сподіваємося, що плідність цих спільних і великих зусиль впише назву інституційних органів Архонтів Престолу незмивними літерами в скрижалі історії Вселенського Патріархату”.

    Загалом, Вселенський Патріарх Варфоломій висловив велику вдячність і підтримку архонтам за їхню багатовікову служіння і внесок у життя Константинопольського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне