Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Росія офіційно визнала утримування двох священників УГКЦ та запропонувала їх обміняти на прихильників РПЦ

    Уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила про начебто готовність Росії обміняти двох полонених священнослужителів УГКЦ на представників УПЦ Московського патріархату. Ймовірно, йдеться про в’язнів кремля – отців Івана Левицького та Богдана Гелету з Бердянська.

    Про це повідомляють Новини Запоріжжя.

    Як звично для російської сторони, заяву супроводжували маніпуляції та безпідставні звинувачення України в ігноруванні запитів на обмін не лише священиків, а й 500 українських військових. Навіть наводиться вимушена цитата бранців про бажання побачитися з рідними.

    Таким чином, окупанти цинічно намагаються використати долю заручників з числа духовенства для тиску та пропагандистських маніпуляцій. Водночас вони ігнорують факти затримання священиків виключно через їх проукраїнську позицію та відмову співпрацювати з російськими окупантами.

    Українська сторона неодноразово наголошувала на необхідності звільнення всіх незаконно утримуваних громадян, зокрема представників духовенства, без будь-яких додаткових умов чи обмінів на проросійських колаборантів.

    Найсвіжіше

    Популярне