Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх Варфоломій звернувся до архонтів щодо захисту релігійної свободи, демократії та прав людини

    Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі вступним словом на 4-й Міжнародній конференції архонтів Вселенського Патріархату, що відбулася в Афінах, Греція. Конференція під назвою «Захист релігійної свободи, демократії та прав людини» зібрала архонтів, релігійних лідерів та урядовців для обговорення цих важливих питань.

    Про це повідомляє сайт Вселенського патріархату.

    У своїй промові Патріарх Варфоломій підкреслив важливість прав людини як «загального стандарту досягнення для всіх народів і всіх країн». Він визнав виклики, пов’язані з універсальною вимогою дотримання прав людини, особливо з боку незахідних культур і релігій.

    “Звичайно, саме ця універсальна претензія на права людини різко заперечується в наш час, особливо деякими незахідними народами та культурами та нехристиянськими релігіями. Права людини занадто легко описуються як відображення «чисто західної концепції права» і навіть як «троянський кінь Заходу» для культурного домінування над рештою світу”, – сказав патріарх Варфоломій. Однак він наголосив на необхідності для релігій прийняти права людини і сприяти їхньому захисту.

    Патріарх також звернувся до позиції Православної Церкви щодо прав людини, зазначивши, що хоча дехто ставиться до них з підозрою, вони є невід’ємною частиною гуманітарної традиції Церкви. Він закликав Церкву кинути позитивний виклик сучасному світу, відстоюючи права людини та сприяючи діалогу і співпраці.

    “Сьогодні Православ’я покликане запропонувати позитивний виклик сучасному світу, богонатхненний погляд на життя і свободу в епоху перевизначення ієрархії цінностей, поставивши на вершину шкали цінностей святість людини. особистість і цілісність творіння”, – зазначив патріарх.

    Нагадаємо, розпочався 4-й Міжнародний конгрес Архонтів Вселенського патріархату. Також Архієпископ Америки Елпідофор очолив Богослужіння в кафедральному соборі Афін.

    Найсвіжіше

    Популярне