П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Московські ревізіоністи в істериці: Болгарія і Румунія “втрачені” для Кремля

     Ревізіоністи – це ті, хто переглядає чи переосмислює загальноприйняті історичні факти, намагаючись виправдати певні ідеї чи дії.

    Кремлівські церковні пропагандисти знову б’ють на сполох. Ще недавно вони були впевнені, що “політичний проект” ПЦУ ніхто не визнає, але цього разу вони розлютилися через те, що Болгарська та Румунська Православні Церкви відмовляються підкорятися диктату Москви у церковних питаннях.

    “Ми втрачаємо Болгарію та Румунію!” – кричать прокремлівські ідеологи. Вони звинувачують ці країни у “зраді інтересів Російської церкви” лише через те, що ті хочуть зберегти канонічний зв’язок з Вселенським патріархатом та визнають канонічність рішення про автокефалію ПЦУ.

    Московські ревізіоністи впали у справжню істерику після того, як болгарські та румунські ієрархи висловили бажання підтримувати добрі стосунки з Константинополем. Для Кремля це є неприпустимим, адже він вважає весь православний світ сферою свого виключного впливу.

    Московити облили брудом болгар та румун, звинувативши їх у підпорядкуванні “стамбульському папі” та зв’язках з Православною Церквою України. Ці жалюгідні закиди є нічим іншим, як відчайдушною спробою Москви зберегти свою штучну “канонічну монополію”.

    Обурило кремлівських “експертів” і співслужіння п’ятьох єрархів Болгарської Церкви з єрархами Православної Церкви України. Для московитів це стало черговим “кричущим канонічним порушенням”, хоча насправді це цілком нормальна і канонічна практика євхаристійного єднання між помісними церквами.

    “Ніхто з вищого церковного керівництва Болгарського патріархату не наважився висловити своє відношення до співслужіння частини єпископату з представниками ПЦУ, яке відбулося незадовго до самого Синоду”, – йдеться в роздумах “експертів”.

    Щодо Румунської Церкви, то проросійські сили звернули увагу на запрошення патріарха Варфоломія на святкування 100-річчя набуття статусу патріархії Румунської Церкви. На захід нібито мають прибути єрархи ПЦУ і відбудеться співслужіння із духовенством Румунської Церкви.

    Кремлівські ідеологи вангують “падіння” двох Церков, через служіння з ПЦУ. Зате співслужіння із Кірілом Гундяєвим, який благословляє вбивства українців, їх не бентежить.

    Насправді ж, Болгарія і Румунія діють цілком канонічно, зберігаючи євхаристійне спілкування з матір’ю Церквою Константинополем – щирим оплотом справжнього православ’я, вільного від кремлівського неоколоніалізму і пропаганди злочинної і гріховної війни. Саме Вселенський патріархат раніше надав Томоси про автокефалію Румунській і Болгарській Церкві.

    Текст Духовного Фронту України.

    Найсвіжіше

    Популярне