Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    На ТОТ Херсонщини росіяни паспортизували митрополита Новокаховської єпархії УПЦ (МП)

    На тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни паспортизували митрополита Новокаховської єпархії УПЦ (в єдності з МП) Філарета.

    Про це повідомило одне з проросійських видань ТОТ Херсонщини, пише МОСТ.

    Російський паспорт Філарету видав 24 травня заступник голови окупаційного уряду Херсонської області Сергій Черевко.

    Очолювана Філаретом єпархія пішла на співпрацю з росіянами ще у 2022 році – другого травня в її церквах поминали проросійських бойовиків, що загинули в Одесі 2 травня 2014 року.

    При цьому після Собору УПЦ (МП) 27 травня 2022 року під час служб в церквах Новокаховської єпархії в невідомих обсягах припинили згадувати російського патріарха Кіріла.

    Тоді проти цього збунтувався православний бізнесмен з Каховки Ігор Бжезицький, який почав погрожувати єпархії розколом, якщо згадування Кіріла не повернуть.

    Тоді єпархія піддалась шантажу Бжезицького і повернула згадування патріарха Кіріла.

    Але це не завадило вже у 2023 році запропонувати ввести Філарета до Ради церков і релігійних організацій при Херсонській ОВА.

    Це зробила чиновниця департаменту реалізації гуманітарної політики Тетяна Карагодіна, яка у 2023 році обіймала посаду заступниці директора департаменту.

    Вона склала список членів Ради і навіть без відома цих людей. Це підтвердили МОСТ’у декілька членів Ради церков і релігійних організацій. Також не всі члени Ради можуть перебувати взагалі в Україні або бути її громадянами.

    Найсвіжіше

    Популярне