Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Конференція архонтів: Вселенський патріарх надав 43 мільйонам українців свободу віросповідання

    На відкритті 4-ї Конференції Архонтів Вселенського Патріархату з прав людини, демократії та свободи віросповідання в Афінах її співголови наголосили на важливих кроках Константинопольського Патріархату щодо України.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    Д-р Антоній Ліберакіс нагадав, що Вселенський Патріарх Варфоломій, надавши Томос про автокефалію, забезпечив свободу віросповідання для 43 мільйонів українців. Він також засудив російське вторгнення в Україну та відзначив намагання нашої держави захистити свій суверенітет.

    “Ми зібралися тут для тих, хто зазнає переслідувань і не може вільно сповідувати свою релігію”, – наголосив д-р Ліберакіс.

    Співголова Атанасіос Мартінос підкреслив, що рішення Вселенського Патріарха про надання Томосу Україні було підтверджене подіями. Він також натякнув, що європейські перспективи Туреччини залежать від ставлення цієї держави до Константинопольського Патріархату.

    Таким чином, Архонти Вселенського Патріархату чітко дали зрозуміти важливість відновлення церковної незалежності для України та її народу в непрості часи російської агресії.

    Найсвіжіше

    Популярне