Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Папа Римський визнав, що 15-річний блогер скоїв два дива зцілення і його зарахують до лику святих

    Папа Римський Франциск своїм указом визнав друге диво, пов’язане з італійським підлітком Карло Акутісом, який помер у 2006 році.

    Понтифік оголосив, що скличе збори кардиналів (консисторію) для схвалення канонізації Акутіса, пише Vatican News.

    Карло стане першим святим з покоління “міленіалів” – людей, чиї дитинство та юність припали на 1990-2000-ті роки.

    Серед католиків Карло Акутіса часто називають “покровителем інтернету” та “інфлюенсером Бога”. Карло народився у 1991 році в Лондоні, а пізніше переїхав до Мілана. Його мати Антонія Акутіс розповідала, що син рано прийшов до віри.

    Уже в сім років він щодня відвідував месу та жертвував свої кишенькові гроші бездомним. Міцні переконання Карло надихнули його батьків повернутися до віри, а їхню домогосподарку з Індії – перейти в католицтво, пише Catholic News Agency.

    Ватикан канонізує "покровителя інтернету"
    Карло Акутіс

    У початковій школі Акутіс навчився програмувати та почав створювати сайти для католицьких організацій, а також зробив сайт,  на якому збирав опис усіх задокументованих чудес Католицької церкви. Його однокласники згадували, що багато кого з них він “наблизив до Бога” – він не боявся говорити про свою віру.

    На початку жовтня 2006 року лікарі виявили у нього гострий лейкоз. Вже 12 жовтня він помер. Карло Акутіса поховали в італійському місті Ассізі. Його мати казала, що люди з усього світу розповідали їй про чудеса, які відбувалися після того, як вони молилися її померлого сина. У 2020 році Ассизька єпархія звернулася до Ватикану з проханням визнати Карло Акутіса святим.

    Ватикан канонізує "покровителя інтернету"

    Карло Акутіс вже зарахований до блаженних – після першого визнаного папою Франциском дива. Ним стало зцілення семирічного хлопчика з Бразилії, який страждав від рідкісного захворювання підшлункової залози. Він одужав після того, як торкнувся однієї з футболок Карло.

    Другим дивом, яке визнав Франциск, стало зцілення 21-річної студентки Валерії Вальверде з Коста-Рики, яка отримала травму голови під час падіння з велосипеда. Їй потрібна була операція на головному мозку, і лікарі попереджали, що мало шансів вижити.

    Мати дівчини поїхала в Ассизі до могили Карло Акутіса, щоб помолитися за свою дочку. Того ж дня Валерія почала швидко одужувати, а через 10 днів комп’ютерна томографія показала, що слідів крововиливу в мозку немає.

    Карло Акутіс може бути канонізований у 2025 році. Він стане єдиним святим, який жив уже у ХХІ столітті.

    Найсвіжіше

    Популярне