Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл називає Путіна носієм “духовного заряду” і дякує за зміцнення РПЦ

    У День пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і Кирила очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Володимир Гундяєв) вихваляв диктатора РФ Володимира Путіна та його вплив на церковне життя в Росії.

    Патріарх стверджував, що Путін начебто наділений “духовним зарядом” і “живиться від благодаті”, яку Господь нібито передає через РПЦ російському народу, пише Главком.

    “Я хотів би публічно висловити сердечну подяку Володимиру Путіну – православній людині, справжньому члену церкви. Ця людина несе в собі певний духовний заряд, бо живиться від благодаті, переданої через церкву”, – заявив Гундяєв.

    Він наголосив, що саме завдяки Путіну РПЦ останнім десятиліттям значно зміцнилась. Водночас патріарх регулярно закликає прихожан РПЦ йти на війну проти України, стверджуючи, що Росія нібито веде боротьбу проти “сил зла”. Гундяєв закликає наслідувати приклад Олександра Нєвського і захищати “батьківщину” не лише від зовнішніх, а й внутрішніх ворогів.

    Такі заяви глави РПЦ ілюструють повну залежність церкви від кремлівського режиму та намагання виправдати війну проти України, перетворивши її на “священну” боротьбу.

    Найсвіжіше

    Популярне