Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Українські Церкви закликають бразильських християн підтримати Україну

    Делегація Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) відвідала Бразилію з адвокаційним візитом, щоб розповісти бразильським християнам про ситуацію в Україні та закликати їх до підтримки.

    Про це повідомляє сайт ВРЦіРО.

    Під час зустрічей у Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро, Бразиліа та Курітібі, делегати ВРЦіРО розповіли про постійні російські обстріли, страждання цивільних та мужність українського війська. Вони наголосили на необхідності протистояти російській агресії, оскільки Росія веде жорстоку наступальну війну і за два роки здійснила численні воєнні злочини.

    Представники церков та Біблійного товариства зустрілися як із католицькими, так і протестантськими служителями. Серед делегатів були двоє п’ятидесятницьких пасторів — Олександр Павенко та Олександр Бабійчук. Вони розповіли про свій власний досвід, як Господь допоміг пережити полон та втрату дітей. Ці історії особливо торкаються людей, адже пастори говорять про російське зло як особисто пережити досвід, а не лише про загальні проукраїнські тези.

    Ректор Української Євангельської Теологічної Семінарії, пастор Іван Русин закликав бразильських християн підтримати Україну та українських біженців:

    «Це не просто війна — це геноцид, який включає в себе також насильницьку депортацію українських дітей і цивільних в Росію. Користуючись нагодою, ми закликаємо бразильських релігійних діячів і представників уряду Бразилії й далі піклуватися про українських біженців, підтримувати Україну в її справедливій боротьбі за свободу та в її прагненні до встановлення справедливого миру, зокрема через участь Бразилії в Глобальному саміті миру у Швейцарії».

    Підтримка бразильських християн дуже потрібна Україні. Особливо слід зауважити важливість зміцнення стосунків із протестантськими церквами. В Бразилії продовжує стрімко зростати кількість п’ятидесятників та інших протестантів, які здійснюють дедалі потужніший вплив на політичну атмосферу в країні.

    З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Бразилія мала часом неоднозначну, а іноді й відверто проросійську позицію. За часів президентства Жаїра Болсонару Бразилія намагалася тримати нейтралітет, а його наступник Лула де Сілва звинуватив Україну та США у рівній вині з Росією в розв’язанні війни.

    Нагадаємо, на Полтавщині ще одна парафія обрала ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне