Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Румунський монастир будує меморіал 14 тисячам воїнів

    Монастир «Воздвиження Чесного Хреста» в місті Брустурі в повіті Нямц, східна Румунія, був побудований на місці пожежі, яка сталася 80 років тому під час Другої світової війни і призвела до загибелі приблизно 14 000 румунів, росіян, і німецьких солдатів за одну ніч.

    На їхню честь монастир готує меморіал, який освятять на свято Вознесіння Господнього, коли вшановують народних героїв. Богослужіння співслужить митрополит Молдавський і Буковинський Феофан, повідомляє orthodoxtimes.com 

    За словами ігумена Силуана Антоці, в архівах виявлено понад 500 імен, деякі з яких ніколи не згадувалися.

    «Зізнаюся, що до цього року я ніколи не міг уявити, що тут кожна вершина пагорба віддала Богові, людям і героям нашої країни. Тож на кожній вершині пагорба пролилося не мало, а багато крові», – сказав ігумен Силуан Антоці.

    «Було б добре, якби ми могли хоча б подякувати, на мить схилити голови і помолитися перед Богом. Через їхню жертву ми розмовляємо румунською, молимось румунською, і через їхню жертву ми перебуваємо в цих місцях і можемо вільно молитися», – додав настоятель.

    Монаша оселя в Брустурах була заснована як скит з ініціативи патріарха Даниїла в 1992 році, під час його перебування на посаді митрополита Молдавсько-Буковинського. У 2007 році возведена в ранг монастиря.

    Найсвіжіше

    Популярне