Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Чорногорський монастир відвідали паломники із ПЦУ

    Паломницька група Православної Церкви України (ПЦУ), повертаючись із паломництва із Греції (Салоніки, Метеори, навколо Афону, Корфу), відвідала Чорногорський монастир «Св. Св. Косми і Даміана».

    Про це повідомляє hristianstvo.bg

    Українським вірянам (50 осіб) співслужили священики: прот. Василь Рудницький, віце-президент Синодального паломницького центру ПЦУ; прот. Дмитро Шора та прот. Володимир Солодчук з Чернівецької єпархії; прот. Юрій Стойко з Рівненської єпархії та прот. Роман Мізюк з Івано-Франківської єпархії ПЦУ.

    У святій обителі паломників зустрів ігумен архімандрит Никанор, який ознайомив з історією та святинями монастиря.

    Після цього всі разом – у співслужінні кліриків БПЦ і ПЦУ – відслужили молебний канон перед копією чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Всесацариця». Наприкінці богослужіння архім. Ніканор ще раз привітав гостей із встановленням євхаристійного спілкування між двома Православними Церквами-сестрами, розповівши про 73-річний розкол та довгий і тернистий шлях, який пройшов Болгарський екзархат до отримання томоса про автокефалію від Вселенського Патріарха в 1945 році. 

    Від імені паломницької групи прот. Василь Рудницький подякував господарю за теплий прийом і подарував йому копію чудотворної ікони Божої Матері «Одигітрії-Дорогобузької», а також флакон із запашним миром від мироточної ікони з храму святого Бориса і Гліба в селі Шклинь Волинської області. Ще до війни в Україні кілька ікон у цьому храмі почали мироточити під час читання акафісту Пресвятій Богородиці.

    Насамкінець гостей пригощали традиційною монастирською гостинністю – стиглими бобами та молоком і сиром.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з делегацією КПБА.

    Найсвіжіше

    Популярне