П’ятниця, 14 Червня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) вимагають покарати людей, які демонтували храм-самобуд біля музею Історії України

    Юридичний відділ УПЦ (в єдності з МП) звернувся до правоохоронних органів з вимогою перевірити обставини знесення їхнього храму-самобуду біля Десятинної церкви у Києві та відкрити кримінальне провадження за фактом “зловживання владою державним виконавцем”.

    Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    «Звертаємось до Генеральної прокуратури України, Державного бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України щодо перевірки обставин, пов’язаних з виконавчим провадженням щодо знесення Володимиро-Ольгинського храму Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви, та просимо вважати цю заяву офіційним зверненням щодо реєстрації кримінального провадження та підставою проведення перевірки діяльності Молотилової Вікторії Володимирівни, старшого державного виконавця Шевченківського відділу ДВС у місті Києві», — йдеться у заяві.

    Нагадаємо, у Києві вночі 17 травня знесли «храм-МАФ» УПЦ (МП) у буферній зоні ЮНЕСКО, біля Національного музею історії України. Цю будівлю, що складалася з трьох кіосків по 20 м2, всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ (МП) на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська лавра».

    Зведення споруди відбулося з порушенням законодавства, без археологічного обстеження та дозволу Інституту археології НАНУ, а також без дозволів Міністерства культури та інформаційної політики.

    Як розповіла екс-директор музею історії України, у представників УПЦ (МП) був шанс спокійно переїхати в інше місце. Також ДФУ детально описав історію храму – МАФу на фундаменті Десятинної церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне