Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    Сьогодні Неділя Жінок-мироносиць

    Сьогодні православні християни вшановують святих жінок-мироносиць. Цей день Церква також відзначає як загальне свято всіх жінок-християнок, вказуючи на їхню особливо важливу роль у сім’ї та суспільстві.

    Про це нагадують у ПЦУ.

    Мироносиці були звичайними жінками, які не вирізнялися ані знатністю, ані особливою освітою, ані статками. Вони супроводжували Господа Ісуса Христа та Його учнів під час подорожей і допомагали їм у різних побутових потребах. Вони йшли за Христом та щиросердечно співстраждали з Ним під час Його хресних мук. Після смерті Спасителя на хреста саме вони зранку поспішили до гробу Господнього, аби помазати Його тіло миром. І зрештою вони першими дізналися про Воскресіння Спасителя та донесли цю благу звістку до людей.

    “Відданість, смиренність, щирість, любов, повага і безкорисливе служіння – це риси, яких маємо навчатися і ми, невідступно слідуючи за Христом за прикладом святих жінок-мироносиць. Нехай Боже слово надихає нас на цьому шляху. Молімося до Бога, будьмо єдиними у благих прагненнях, думках та справах – у цьому Церква завжди з вами”, – зазначили в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне