Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Ґаллаґер у Раді Європи: Святий Престол солідарний з українцями

    Ватикан уважно стежить за процесом європейської інтеграції з моменту заснування Ради Європи, висловлюючи глибоку зацікавленість в її роботі як проекту миру.

    Про це заявив Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами та міжнародними організаціями архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, виступаючи у п’ятницю, 17 травня 2024 р., у Страсбурзі на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке збіглося з відзначенням 75-ї річниці заснування цієї організації, передають Ватиканські Новини.

    Очільник ватиканської дипломатії згадав візити Івана Павла ІІ та Папи Франциска до Ради Європи, зокрема, слова останнього про глибоку надію на «нове соціальне та економічне співробітництво», яке буде «здатним витримати виклики глобалізованого світу, заохочуючи почуття солідарності та взаємної милосердної любові, які завжди були характерною рисою Європи». На його думку, ці слова є особливо актуальними в контексті «непередбачуваних викликів, що постали перед Європою», зокрема, в світлі затяжної війни Росії проти України. «Святий Престол, – сказав він, – продовжуючи свої гуманітарні зусилля, особливо у сприянні поверненню українських дітей до своєї країни, підтверджує свою солідарність і молитви за український народ».

    Далі єрарх підкреслив, що Святий Престол з особливою увагою стежить за прийняттям нової конвенції про штучний інтелект, оскільки, як свого часу побажав Папа, регулювання цього сектору зробить внесок у «нові та креативні підходи», здатні допомогти покласти край війнам і конфліктам. «Багатосторонність може і повинна бути оновленою, особливо приділяючи особливу увагу недоторканності гідності кожної людської особи і універсальним правам людини», – наголосив архиєпископ Ґаллаґер, зазначаючи, що 75-річчя Ради Європи може висвітлити «вирішальну роль цієї Ради у сприянні тривалому миру, так необхідному цій улюбленій Європі».

    Нагадаємо, представники Ватикану будуть на саміті миру у Швейцарії.

    Найсвіжіше

    Популярне