П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Архонти Вселенського патріархату збираються в Афінах для захисту релігійної свободи

    Цими днями в Афінах відбудеться низка важливих заходів за участі архонтів Вселенського патріархату з усього світу на тему захисту релігійної свободи, демократії та прав людини.

    Як повідомляє Orthodox Times, з 26 по 28 травня 2024 року в грецькій столиці пройде Четверта міжнародна конференція архонтів з питань релігійної свободи. Захід стане черговою ініціативою архонтів на захист Вселенського патріархату та свободи віросповідання в усьому світі.

    На конференцію прибудуть архонти з Америки, Греції, Канади, Австралії та Європи. Серед доповідачів – прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, колишній держсекретар США Майк Помпео, архієпископ Гінтарас Грушас та інші поважні захисники релігійної свободи.

    А 29 травня після самітів заплановано історичну подію – перший Глобальний саміт архонтів, присвячений створенню єдиної мережі для захисту майбутнього світового християнського православ’я.

    Протягом кількох днів делегати візьмуть участь у богослужіннях, прийомах, відвідають визначні пам’ятки Афін. Вибір Греції як місця проведення заходів невипадковий – тут зародився стародавній орден архонтів, одна з найстаріших відзнак для мирян у християнстві.

    Видання нагадує, що архонти вже багато років бояться за релігійну свободу Вселенського патріархату та прав віруючих по всьому світу. Їхні зусилля спрямовані на тиск на уряди країн, де обмежується свобода віросповідання.

    Найсвіжіше

    Популярне