Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині освятили новий храм ПЦУ

    У день свята Перенесення мощей святого Миколая Чудотворця, митрополит Вінницький і Тульчинський Михаїл здійснив архіпастирський візит до міста Іллінці, де освятив новий храм і провів першу Божественну літургію.

    Про це повідомили у Вінницько-Тульчинській єпархії ПЦУ.

    Перед храмом митрополита зустріли та привітали діти, які піднесли йому коровай і квіти.

    «У притворі настоятель храму, протоієрей Ярослав Драч, подаючи хрест архіпастирю, запросив його здійснити освячення престолу та провести богослужіння. Під час освячення відбувся Хресний хід навколо храму зі святими мощами. Після цього владика очолив Божественну літургію. Під час богослужіння звучали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і народ, а також за спокій душ полеглих воїнів та невинно вбитих», – зазначається у повідомленні.

    Після завершення літургії митрополит Михаїл виголосив проповідь.

    З благословення Блаженнішого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України, владика нагородив Іллінецького благочинного, настоятеля храму протоієрея Ярослава Драча орденом Святителя Миколая. У свою чергу, настоятель подякував владиці за його архіпастирські молитви та підніс йому святу просфору як символ євхаристійного єднання.

    Найсвіжіше

    Популярне