Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній підписав меморандум про відновлення пам’яток в Тернопільській області

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 14 травня 2024 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з меценатами та представниками Благодійної організації «Благодійний фонд родини Джуринських» – Віталієм, Олександром та Олегом Джуринськими.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ. 

    У зустрічі також взяли участь архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон та представник юридичного відділу Православної Церкви України Мар’ян Мартинюк.

    З благословіння Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія сторони підписали Меморандум про співпрацю щодо збереження, відновлення (реставрації) руїн костелу та палацу ХVІІ-ХІХ ст. в с. Нирків Тернопільської області.

    Також під час зустрічі йшлося про суспільно-економічну й гуманітарну ситуацію в нашій державі, протидію ворожим наративам у духовній і культурній сфері та міжнародні відносини в контексті повномасштабного російського нападу на Україну.

    «Зараз на всіх нас із вами лежить велика відповідальність: зберегти великий Божий дар свободи і незалежності, утвердити його, примножити і передати наступним поколінням. Тому будемо кожен на своєму місці робити все від нас залежне для того, щоби наближати нашу спільну перемогу», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне