Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    Президент України запрошує Вселенського Патріарха на Міжнародну конференцію миру

    У п’ятницю, президент України Володимир Зеленський звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія, щоб від себе та від імені українського народу сердечно привітати із Великоднем.

    Крім того, він передав особисте запрошення Вселенському патріарху взяти участь у майбутній Міжнародній конференції за мир в Україні. Це важливе зібрання, яке заплановано провести в Люцерні, Швейцарія, у червні наступного року, збере глав держав і урядів з усього світу, повідомляє orthodoxtimes.com із посиланням на Вселенський патріархат.

    Вселенський патріарх Варфоломій у відповідь на запрошення президента Зеленського підтвердив свою участь у конференції. Про це він повідомив під час розмови з президентом Зеленським, офіційно прийнявши запрошення, надіслане президентом Швейцарії, яке йому вчора вручив генеральний консул Швейцарії в Константинополі Роланд Брун у присутності генерального консула України Романа Недільського.

    Висловлюючи своє очікування щодо їхньої майбутньої зустрічі у Швейцарії, Вселенський патріарх підтвердив непохитну підтримку народу України в умовах триваючої російської агресії.

    Президент Зеленський, високо цінуючи прихильність Вселенського патріарха взяти участь у Міжнародній конференції, висловив щиру вдячність за його постійну підтримку України.

    Нагадаємо, президент України подякував єпископату ПЦУ та УГКЦ за підтримку українців на фронті й у тилу.

    Найсвіжіше

    Популярне