Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: “Радійте навіть під час війни”

    У своєму свіжому дописі у Facebook Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній порушив важливу тему – чи можна відчувати радість під час війни.

    “Як можна святкувати і радіти під час війни? Таким питанням нині часто дорікають всім, хто на загал показує хоч якісь позитивні емоції”, – пише він.

    Митрополит наголошує, що абсолютна більшість українців справді відчуває на собі тяжкість воєнних випробувань. Однак впадати через це у розпач, безпросвітний смуток чи ненависть неприпустимо. “Така дорога веде до погибелі, насамперед духовної”, – застерігає він.

    Замість цього, Епіфаній закликає цінувати кожну мить життя, радіти добрим новинам і красі довкола, не відмовляти собі у невеличких радощах, які додають сили жити та боротися далі.

    “Не примножуйте гнів і осуд, а живіть. Радійте ковтками весняної краси довкола…усіма приємностями, які дарують сьогодні вашій душі втіху, радість і нові сили”, – пише Предстоятель.

    Він нагадує, що людина, яка не вміє радіти, страждає на небезпечну пристрасть печалі та зневіри, яка може призвести до розпачу і втрати бажання жити. Натомість Біблія закликає “завжди радіти” та “за все дякувати”.

    “Радіймо скромною усмішкою, світлом очей, привітними обіймами, навіть сльозами радості. Але радіймо заради сили духу, рішучості та життєстійкості у ці буремні часи”, – резюмує Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне