Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: У нашому духовенстві має бути цей дух відкритості та толерантності

    Вселенський Патріарх Варфоломій помолився за Божественною Літургією в церкві Святого Юра у четвер, 9 травня 2024 року, в приміщенні побудованому за часів Османської імперії.

    Були присутні митрополит Калліупольський і Мадітський Стефан, духовенство Константинопольської Священної Архиєпархії та вірні Константинополя, повідомляє orthodoxtimes.com

    У своїй промові Вселенський патріарх згадав про цю історичну благодійну установу Константинополя, яка була заснована наприкінці ХІХ століття і на подвір’ї якої турботою султана були побудовані єврейські, християнські та мусульманські будинки для служіння та роздачі їжі для бідних. Це, за його словами, було зроблено в дусі толерантності, який повинен бути присутнім у тих, хто розпоряджається долями народів.

    Він додав: «Але передусім у нашому духовенстві, покликаному давати напрямок життю людей, повинен бути цей дух відкритості та толерантності. На жаль, це не завжди так. Ми бачимо релігійних лідерів різних релігій, які є обмеженими, які мають фундаменталістські ідеї та погляди, і які благословляють війни, які призводять до загибелі тисяч не лише солдатів, але й цивільних. Ми глибоко шкодуємо про тяжке становище цих колег. І я маю на увазі не тільки Патріарха Росії в цей момент, але й релігійних лідерів інших релігій, які надихаються такими мракобісними настроями і схиляють послідовників своїх релігій до злочинів і нищівних нападів на невинних і цивільних людей і населення. Нехай Воскреслий Господь просвітить нас шукати миру для всіх нас, у кожному куточку світу. Нехай Воскреслий Господь просвітить сильних землі до угод про перемир’я та панування миру, справді Його миру, який «вищий від усякого розуму», щоб усі народи землі могли жити в мирі, єдності та любові»

    Патріарх висловив подяку директору Фонду, який у супроводі своїх колег привітно зустрів його біля входу в Будинок трудівників і зустрівся в його кабінеті.

    Нагадаємо, єрарх Вселенського патріархату в Стокгольмі звершив Пасхальне Богослужіння.

    Патріарх Варфоломій / Photo: Nikos Papachristou
    Exit mobile version