Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Поліція охоронятиме кладовища на поминальні дні

    В Україні в поминальні дні біля цвинтарів поліція нестиме службу в посиленому режимі. Але при цьому правоохоронці закликають громадян обмежити час перебування на цвинтарях, особливо під час повітряних тривог.

    Про це заявила в ефірі телемарафону заступник начальника департаменту комунікації Національної поліції України Юлія Гірдвіліс, передає slovoidilo.ua

    За її словами, правоохоронці у складі понад 12 тисяч осіб забезпечуватимуть правопорядок у поминальні дні 11 та 12 травня. За інформацією головних управлінь Національної поліції в регіонах, такі поминальні заходи відбудуться на понад 9 тисяч цвинтарях.

    «Тому ми хочемо звернутися до громадян, обережними бути, обмежити час перебування на цвинтарях», – сказала Гірдвіліс.

    Вона застерегла, щоб українці, які мешкають у прифронтових регіонах, уникали в ці дні відвідування цвинтарів, бо це теж безпосередньо пов’язане з їхньою безпекою.

    «Звертаємося також неухильно дотримуватися сигналів повітряної тривоги, не ігнорувати, якнайшвидше прямувати в укриття», – зазначила Гірдвіліс.

    Нагадаємо, СБУ висунула підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф і розфарбував в’їзну стелу в “триколор”.

    Exit mobile version