Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    У Гурбинському монастирі вшанували пам’ять Героїв бою під Гурбами

    07 травня 2024 року, у Світлий вівторок, у Гурбинському Свято-Воскресенському монастирі було урочисто відзначено Престольне свято головного храму обителі. Також, як і щороку на третій день Великодня, тут, в урочищі «Гурби», відбулося вшанування Героїв бою під Гурбами – масштабної битви воїнів Української Повстанської Армії проти окупаційних військ НКВС, яка відбулася 80 років тому.

    Про це повідомляє сайт Рівненської єпархії ПЦУ.

    Святкову Божественну літургію, на запрошення митрополита Рівненського і Острозького Іларіона та намісника Гурбинського монастиря архімандрита Онуфрія (Ляди), очолив митрополит Львіський і Сокальський Димитрій.

    Високопреосвященному владиці співслужили митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архімандрит Онуфрій (Ляда), священослужителі Рівненської, Львівської, Тернопільської єпархій, та монастирське духовенство.

    Разом з духовенством та вірянами молились народні депутати України, представники місцевої влади, депутати місцевих рад, благодійники, паломники та парафіяни монастиря.

    Співи під час відправи виконував священичий хор під керівництвом протодиякона Володимира  Іваника.

    За літургією було піднесено особливі молитви за українських воїнів, які відстоюють сьогодні волю та незалежність нашої Держави, а також за визволення українського народу та всього людства від згубної пошесті.

    Також возносилась заупокійна молитва за воїнів УПА та всіх загиблих новітніх Героїв.

    По завершенні Божественної літургії було відслужено панахиду пасхальним чином за загиблими повстанцями, новітніми Героями України та усіма, хто віддав своє життя за Україну, її волю та добробут українського народу.

    Після панахиди до присутніх з повчальним архіпастирським словом звернувся митрополит Димитрій.

    Exit mobile version