Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Америки: Віра – це праця над побудовою нашого досвіду, щоб довіряти Богу

    Архієпископ Америки Елпідофор очолив Вечірню на Велику Пасху у грецькій православній церкві Воскресіння Христового у Бруквілі, штат Нью-Йорк.

    Архієпископу співслужили єпископ Діоклійський Нектарій, єпископ Назіанзоський Афінагор, єпископ Мокісосський Димитрій, настоятель храму о. Пантелеймон Пападопулос та місцеве духовенство, повідомляє orthodoxtimes.com

    У своїй проповіді архієпископ Елпідофор зазначив: “Віра – це формування всередині – в наших серцях, нашому розумі, наших душах. Це робота з побудови та формування нашого досвіду довіри до Бога та Його обітниць. Коли Ісус сказав учням: “Ви знаєте, куди Я йду. І дорогу знаєте”, Він не ставив під сумнів їхнє знання напрямків на карті. Він закликав їх до глибшого пізнання Себе… Тож і ми намагаймося пережити досвід Воскреслого Господа у своєму житті, наповнюючи наші серця і розум любов’ю, милосердям, прощенням і щедрістю, які витікають з Гробу Господнього. Тоді, коли ми промовлятимемо ці слова, вони не будуть просто інформацією чи, щонайменше, привітанням. Вони будуть правдою нашої душі і реальністю нашого життя: Христос Воскрес”

    Громада заповнила величний храм і сяяла, коли святкувала Воскресіння Господнє. Духовенство та парафіяни брали участь у богослужінні, проголошуючи Євангеліє грецькою, англійською, іспанською, італійською, німецькою, французькою, латинською, румунською, російською, албанською та понтійським діалектом.

    Нагадаємо, «Христос Воскрес!» пролунало у кафедральному соборі Святої Трійці в Нью-Йорку.

    Exit mobile version