Вівторок, 28 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ розповів про ставлення до “одностатевих шлюбів”

    Православна церква України не буде благословляти одностатеві шлюби.

    Про це заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

    «Ми прийняли відповідне рішення на останньому помісному соборі Православної церкви України. У нас є навіть декларація, яка чітко засвідчує, що ми не будемо цього робити», – сказав митрополит.

    Епіфаній також відкинув пропозицію взяти приклад з Папи Римського Франциска, який дозволив священникам благословляти одностатеві пари.

    «Питання дуже риторичне, знаєте. Папа інколи заявить, а потім інші трактують, що він мав на увазі зовсім інше. Це не благословення. І ми знаємо, що Греко-католицька церква категорично це відкинула. Заявила про те, що вони цього не підтримують і не будуть виконувати, навіть якщо це буде відповідним рішенням, тому що це суперечить християнському вченню», – сказав Епіфаній.

    За його словами, попри неготовність церкви схвалити одностатеві союзи, церква любить всіх, зокрема і «грішників, які чинять інколи зло».

    «Ми просто не приймаємо те, що є гріхом чи злом. Ми говоримо про це, що ми повинні називати речі своїми іменами. Тобто, якщо це суперечить, ми про це говоримо. Ми цього не підтримуємо і ми цього не можемо благословляти. Але ми не відкидаємо людей. Тобто, ми повинні любити всіх. І ми любимо всіх. Грішників, які навіть чинять інколи зло. Ми повинні їх наставляти, врозумляти для того, щоб вони йшли шляхом, який приведе кожного до спасіння», – заявив глава ПЦУ Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній привітав українських захисників з Днем піхоти.

    Exit mobile version