Бiльше

    Предстоятелі Церков вітають українців із Великоднем

    Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своєму відеозверненні з нагоди великого християнського свята Воскресіння Господнього закликав українців продовжити путь вперед до перемоги над російським агресором.

    “Сердечно вітаю всіх з нагоди свята над святами – з Пасхою Господньою, зі Світлим Христовим Воскресінням! Це свято – про життя, про перемогу, про надію і віру. Тож нехай Воскреслий Христос по всіх куточках української землі та всюди, де живе і бореться нині українство, принесе надію і втіху, дарує сили та натхнення продовжувати, попри всі труднощі й випробування, – йти вперед, до великої української Перемоги. Христос воскрес!” – йдеться у зверненні владики.

    Глава Української греко-католицької церкви БлаженнішийСвятослав(Шевчук) нагадав, що свято Великодня є світлим днем перемоги життя над смертю, добра над злом, закликавши вірян впевнено перебувати у вірі, надії та любові, які приносить воскреслий Господь.

    “У радості Воскресіння вітаю наших воїнів-героїв, синів і дочок України, які захищають нас на фронті й готові жертвувати усім з любові до своєї землі та рідного народу. Ми віримо у вашу в Бозі силу, ми цінуємо вашу стійкість перед злом, над яким неминуче здобудемо перемогу”, – цитує главу прес-служба УГКЦ.

    Святослав також зазначив, що святкуючи знову Пасху Христову “серед жахіття повномасштабної війни, яка триває вже третій рік, ми щоразу глибше входимо у велике таїнство жертви, принесеної Господом Ісусом, спасіння нашого ради”.

    Своє звернення до вірян з нагоди Великодня предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій опублікував ще звечора – напередодні свята.

    “Христос воскрес! Цими вічно живими і дорогими нашому серцю словами щиро поздоровляю усіх вас, дорогі брати і сестри, з найбільшим нашим християнським празником – Воскресіння із мертвих Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа. Свято Воскресіння Христового є торжеством перемоги життя над смертю, добра над злом і правди над неправдою”, – йдеться у його зверненні.

    “Ми висловлюємо нашу глибоку вдячність нашим парафіяльним спільнотам і окремим особам по всьому світу за вашу непохитну віру та тверду підтримку наших братів і сестер в Україні. Ваша відданість служінню та турботі про наш народ в Ім’я Христа, нашого Господа, є прикладом Справжнього духу ПАСХИ. Збираючись у молитві та спілкуванні під час цих Найсвятіших із усіх Святих Днів, давайте черпати сили одне в одного і продовжувати сяяти світлом Воскресіння Христового в усьому світі.

    Ми особливо вітаємо та обіймаємо тих наших улюблених братів і сестер з України, багато з яких є біженцями по всій території США, Південній Америці, Австралії, Новій Зеландії, Західній Європі та Діаспорі. Ми усвідомлюємо величезні виклики, з якими ви зіткнулися, і жертви, на які ви пішли. Якщо ви знайдете притулок у наших парафіяльних спільнотах, бажаємо вам відчути тепло нашої любові та силу нашої солідарності. Ви не самотні, бо ми стоїмо з вами як брати і сестри у Христі.

    Зустрівши Воскреслого Господа, подібно до учнів, ми не можемо тримати радості Доброї Вістки, Нового Життя у Христі, лише для самих себе. Ми повинні проголошувати, що Ісус Христос є Той, хто дарує життя і завжди пам’ятає, що перемога Пасхи – це не просто історична подія, а жива реальність, яка НІКОЛИ не перестає змінювати наші життя та нести надію світові”, – зазначає у Архипастирському Пасхальному посланні Собор єпископів УПЦ США та Діаспори.

    Щиро вітаємо вас зі славним Днем Христового Воскресіння!
    Місце, де лежав Ісус – порожнє, а значить життя назавжди перемогло смерть. Перемагає і зараз, через віру кожного з нас.

    Розділяючи біль і горе українського народу, ми, як християни, сповнені надії і потіхи, бо наш Господь живий! У ці роки війни ми по особливому відчуваємо життя в силі воскреслого Христа і довіряємо Нетлінному Богові.

    «Я – воскресіння і життя; хто вірує в Мене, хоч і помре, оживе» Івана 11:25

    І сьогодні Воскреслий мотивує нас до посвяченого служіння. Нехай Христос приносить нашому народу зцілення, відродження та Свою перемогу.

    Христос воскрес! Воістину воскрес!

    З молитвою про вас – Валерій Антонюк і служителі ВСЦ ЄХБ“.

    Exit mobile version