Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив великодні паски та передав їх українським воїнам

    Митрополит Епіфаній 2 травня 2024 року освятив на подвір’ї Свято-Михайлівського Золотоверхого собору великодні паски, які відправляться до українських захисників.

    Про це пише сайт ПЦУ.

    Разом з Предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви молилися архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, духовенство, військовослужбовці, меценати благодійного фонду Владислави Молчанової та представники компанії «Київський БКК», які посприяли реалізації цієї ініціативи.

    «Традиційно кілька років поспіль ми передаємо і освячуємо в Михайлівському Золотоверхому монастирі паски для наших новітніх героїв-воїнів. Тим самим ми ділимося цією великодньою радістю, тим піднесеним настроєм від зустрічі Воскресіння Христового з нашими військовослужбовцями, які на передовій боронять нашу територіальну цілісність.  Ми радіємо, що Господь дає нам ще одну нагоду долучитися до такої важливої справи й завдяки добрим людям, які допомагають і сприяють цьому, передати частинку свого тепла, нашими захисникам. Ми передаємо на фронт паски, як вияв благословення для наших воїнів, щоб вони долали це зло, яке увірвалося в наш спільний мирний дім.

    І сьогодні я хочу висловити вдячність усім нашим військовим, бо вони боронять наше спільне українське майбутнє, боронять наш український світ. Ми не хочемо жити в «русскому мірі», ми відкидаємо цю вбивчу ідеологію, яка принесла велике горе нашому українському народові. Коли ми єдині, ми сильні, ми незламні, ми і надалі будемо боротися, і Господь сподобить нас разом радіти і святкувати нашу велику українську перемогу», – сказав Його Блаженство звертаючись до присутніх.

    Найсвіжіше

    Популярне