Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    «Хресна дорога»: парафіянки храму у Володимирці вишили бісером серію ікон

    Три парафіянки Свято-Миколаївського храму ПЦУ у Володимирці вишили бісером серію ікон, які уособлюють хресну дорогу Ісуса Христа.

    Презентували свою роботу 28 квітня, пише Суспільне.

    Тетяна Шурко, одна з вишивальниць, розповіла, як виникла сама ідея: «Я побачила сюжет по телевізору про отця, який вишивав для свого храму, щоправда, хрестиком і нитками. І мені захотілося. А в мене ще такі подруги-колеги, ми разом з ними уже до храму вишивали і вертеп, і новорічні іграшки, і великодні яєчка. Я їм запропонувала, вони погодились і підтримали».

    «Почала цікавитися, шукати ескізи, виявилось, що найбільший формат — А4, а нам такий не підходить, це ж для храму. Мені хотілося чогось масштабного, аби вишивка не загубилася на стінах. Я знайшла розробників, які готові були зробити для нас макети за нашими розмірами. Коли прислали перший, я зрозуміла, що нам підходить і все у нас вийде», – пригадує Тетяна, яка спільно з колегами Катериною Шамою та Наталією Ткачук у 2021 році і розпочали роботу над іконами.

    Зі слів вишивальниці, жінки довго обговорювали, якими мають бути ікони, підбирали кольори, бісер – усе робили з благословення священника.

    Через пів року від початку повномасштабного вторгнення Тетяна отримала звістку про загибель на фронті рідного брата, тоді для неї робота призупинилась. Не вишивала жінка рік, але згодом потрохи почала повертатися до улюбленої справи.

    Завершили роботу над іконами жінки незадовго до Вербної неділі, через три роки від свого старту.

    Найсвіжіше

    Популярне