Бiльше

    Агресивна поведінка ієрарха УПЦ (МП) щодо журналістів потрапила у звіт Держдепу США

    У щорічному звіті Державного департаменту США про стан дотримання прав людини в різних країнах світу за 2023 рік, що був нещодавно оприлюднений, згадується інцидент за участю митрополита УПЦ (в єдності з МП) Павла (Лебідя) та журналістки в Києво-Печерській лаврі.

    Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу.

    Як зазначено в документі, 30 березня під час інтерв’ю представникам ЗМІ на території монастиря митрополит Павло напав на кореспондентку телеканалу “Еспресо” Валерію Пашко, штовхаючи її та намагаючись вибити з рук мікрофон, нагадує телеканал.

    Цей випадок стався під час спроби комісії Міністерства культури України провести інвентаризацію майна “Києво-Печерського заповідника” після завершення терміну оренди приміщень між заповідником та УПЦ (МП). Священнослужителі УПЦ (МП) відмовились виконувати рішення відомства.

    Під час інциденту митрополит Павло погрожував журналістам побити їхню технікуі загалом поводився агресивно. Окрім кореспондентки “Еспресо”, він також погрожував представнику видання “Телеграф”.

    Після події поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом порушення прав журналістів під час виконання професійних обов’язків. Національна спілка журналістів засудила масові порушення прав ЗМІ біля Києво-Печерської лаври.

    Exit mobile version