Бiльше

    На Волині парафія ПЦУ вперше потрапила в храм після переходу

    Перша служба українською. У селі Дарівка Голобської громади – свято: вперше віряни ПЦУ були на богослужінні рідною мовою. Вони намагалися увійти до Свято-Миколаївську церкву ще з жовтня минулого року.

    Про це повідомляє 12 канал, передають Волинські новини.

    Тамтешній священник із частиною вірян лишився в УПЦ МП. Коли ж парафіяни з ПЦУ намагалися увійти до храму, їхні опоненти буквально ставали стіною, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

    Офіційно релігійну громаду віряни ПЦУ оформили ще торік, коли й намагалися зайти до церкви. Зараз є документи і на храм, каже благочинний Голобського округу Андрій Сех. У храм зайшли в суботу. В неділю – перше богослужіння. До цього весь час тут правив священник Московського патріархату.

    «Москалі служили там, а люди з Дарівки приїжджали в Голоби або Новий Мосир… Я повністю виготовляв на право власності, переоформляв, виготовляв технічний пастир», – коментує благочинний Андрій Сех.

    Нині все обійшлося спокійно. Єдине – прихильники московської церкви повиносили з храму майже все.

    «Трошки там ті представники постаралися, побурчали, але нічого. Все забрали. Жодної ікони. Навіть калорифери познімали. Лишилися тільки голі стіни», – розповідає Андрій Сех.

    Невдовзі в Дарівку приїде новопризначений священник і настоятель храму. А відео з богослужінням українською вже увійшло в історію села.

    Exit mobile version