Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Прокуратура перевіряє звʼязки з УПЦ МП військових, яких судять за вбивство поліцейського на Вінниччині

    Прокуратура перевіряє імовірні зв’язки з Українською православною церквою Московського патріархату (УПЦ МП) військовослужбовців, які підозрюються у вбивстві одного поліцейського та пораненні іншого у Вінницькій області.

    Про це повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Олексій Рихлюк в ефірі телеканалу “Київ24”, передають Українські новини.

    За його словами, наразі правоохоронці вивчають можливі контакти підозрюваних із представниками УПЦ МП. Водночас прокурор утримався від коментарів стосовно родин військових, причетних до інциденту.

    Наголошуємо, що офіційно ця інформація наразі не підтверджена, але в Мережі поширюються чутки про минуле Валерія та Віталія Васілаке. Подейкують, що вони були ярими прихильниками Московської церкви, що багато пояснює. Їхнє фото поруч із батюшкою оприлюднив Євген Карась.

    Нагадаємо, що вранці 20 квітня поліція розпочала розшук осіб, причетних до розстрілу правоохоронців на Вінниччині. Згодом у Збройних Силах України підтвердили присутність військовослужбовців на відео з бодікамери загиблого поліцейського Максима Зарецького. 21 квітня в Одеській області затримали підозрюваних у нападі, а Національна поліція оприлюднила відео їхнього затримання.

    На Вінниччині на дні річки водолази знайшли боєприпаси, які викинули двоє військових після нападу на копів. Там – понад сотня гранат та тисячі набоїв. Те, що схованку, яку шукали кілька днів, нарешті знайшли,  підтердили у спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони. Напередодні підозрюваним у нападі – батьку та синові – обрали запобіжний захід: два місяці під вартою без права на заставу.

    Найсвіжіше

    Популярне