Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Святий Юрій – взірець мужності для наших воїнів у боротьбі з окупантом

    Сьогодні, в день вшанування пам’яті святого великомученика Юрія Переможця, ми піднесли наші молитви у Свято-Георгіївському соборі Києво-Видубицького Михайлівського монастиря, написав Предстоятель ПЦУ у соцмережі.
    З особливою надією і проханнями до Бога про перемогу – над лютим ворогом, над безжальними вбивцями і терористами, над окупантами, які з війною прийшли в наш мирний дім. Просили у Господа й особливого захисту для наших військових, наших новітніх героїв, бо святий Юрій Переможець здавна вважається покровителем воїнства. Цей великомученик для всіх нас є зразком мужності, віри, незламності і правди. Він вів переможну духовну боротьбу, і тому Господь через силу його волі сподобив стати славним святим і нашим заступником.
    Багато століть тому святий Юрій зробив свій вибір: між тим, щоби слухати сильних світу цього, які закликали його поклонитися хибним ідолам та підкоритися, і тим, щоби слухати голос Божий, який закликав його залишатися вірним істині. Він обрав істину і вічне життя, хоча тимчасове життя в нього відібрали мучителі. Але де ті, які гнали його, мучили, били, мордували? Їх немає, і навіть пам՚ять про них загинула і відійшла. А цього воїна – мужнього, Христового – ми до цього часу пам’ятаємо і шануємо.
    Вірю, що наш український народ, з Божою допомогою, пройде випробування війною і неодмінно здобуде перемогу. І всі перепони, які ми здолаємо на цьому шляху, зроблять нас більш духовно сильними і вільними. Вільними від брехні, омани, лжепророків та хибних небезпечних вигадок, які творять вбивче вчення «русского міра».
    З Божою допомогою і за прикладом святих великомучеників ми здолаємо ворога, здолаємо новітнього кремлівського антихриста. Нехай Боже благословення і надалі перебуває з усіма нами, а молитва святого великомученика Юрія Переможця, як і наші молитви, які ми сьогодні підносимо до нього, будуть почуті Богом, і Господь і надалі буде милостивим до усіх нас., зазначив митрополит Епіфаній.
    Exit mobile version