Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) вимагає від таджиків “поваги”

    Патріарх Московський Кіріл закликав громадян Таджикистану, які приїжджають у Росію, поважати її культуру і православ’я. У вітальному слові до учасників міжнародних Іоаннівських читань у Душанбе він підкреслив, що “повага завжди була основою присутності Російської православної церкви на таджицькій землі”.

    У зверненні, опублікованому на сайті РПЦ, Кіріл також каже, що взаємодія між РПЦ і мусульманською уммою в Таджикистані наразі є особливо актуальною, оскільки “сьогодні ми стаємо свідками спроб посіяти ворожнечу між нашими народами”.

    Нині “різні угруповання”, які прикриваються релігією, здійснюють “жахливі злочини”, хочуть викликати поділ у суспільстві, залякати й озлобити людей, вважає Моспатріарх:

    “Релігійні лідери покликані до того, щоб недвозначно засуджувати терористів, не дозволяючи їм використовувати віру як зброю”, каже Гундяєв.

    Він подякував “державним структурам, громадським силам і науковому співтовариству” Таджикистану за збереження російської культурної спадщини і за увагу до питань, що стосуються розвитку міжрелігійної взаємодії.

    Міністр закордонних справ Таджикистану Сироджиддін Мухриддін під час зустрічі голів МЗС країн СНД, яка відбулася 12 квітня в Мінську, заявив, що катування і жорстоке поводження з громадянами Таджикистану, підозрюваними в нападі на “Крокус Сіті Хол”, неприпустимі.

    Найсвіжіше

    Популярне