Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунський: Постом ми показуємо, що любимо Бога більше, ніж Його дари

    Патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл під час проповіді на Сирну неділю роз’яснив сенс і важливість посту для християнина.

    Про це повідомляє ресурс “Ортодокс Таймс”.

    За словами Предстоятеля Румунської Церкви, постом ми показуємо, що любимо Бога-Постодавця більше, ніж Його дари. “Постом ми доводимо, що цінуємо Бога вище за всю землю та небесні дари, які отримуємо від Нього, зокрема дар вічного життя”, – наголосив Патріарх Даниїл.

    Він пояснив, що порушивши заповідь в Едемському саду, Адам і Єва забули про Творця і жадібно наблизилися до забороненого дерева, тим самим показавши, що цінують дари більше, ніж Самого Дарувальника.

    «Піст – це акт самопожертви, жертви любові людини до Бога на знак вдячності за дар життя і як бажання освячення душі й тіла», – зазначив Патріарх.

    За словами, період посту є школою людської свободи любити його Бога понад все і відчувати дію Божої благодаті. Предстоятель підкреслив, що ті, хто постить і моляться, стоять радісними людьми.

    “Бог винагорода є того, хто постить. Він таємничим чином дарує не словами, а іншим станом життя – станом внутрішнього визволення, радості зустрічі людини з Богом-Подателем”, – сказав Патріарх Даниїл.

    Проповідь була виголошена під час Божественної літургії у каплиці святого Георгія при Патріаршій резиденції.

    Найсвіжіше

    Популярне