Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл поклав вінок до могили Невідомого солдата в Москві: що за цим стоїть?

    23 лютого 2024 року, в “День захисника Отечества” росії, патріарх Московський Кіріл поклав вінок до могили Невідомого солдата в Александровском саду біля стін Московського Кремля.

    Про це повідомляє сайт РПЦ.

    Ця церемонія, що стала традиційною, викликала неоднозначну реакцію, особливо з боку України. Варто нагадати, що саме це Гундяєв робив напередодні повномасштабного вторгнення військ рф в Україну – клав квіти до пам’ятника.

    Звісно, що патріарх РПЦ не згадав про війну Росії проти України, яка триває з 2014 року, і про тисячі українських воїнів, які загинули, захищаючи свою країну і про понад 10 тисяч вбитих мирних жителів внаслідок війни рф. Крім цього, “духовний лідер”, не засудив військове вторгнення в іншу країну. Це свідчить про ігнорування трагедії українського народу та про підтримку російської агресії.

    Церемонія покладання вінку використовується Росією як пропагандистський інструмент для мілітаризації суспільства та виправдання війни проти України. Патріарх Кіріл, який є близьким соратником Путіна, використовує релігію для політичних цілей, благословляючи російську армію та виправдовуючи її дії. Це шкодить авторитету церкви та підриває довіру до неї.

    Патріарх Московський зневажливо ставиться до автокефальної Української православної церкви (ПЦУ) та її предстоятеля, митрополита Епіфанія. Це свідчить про зневажливе ставлення до українського народу та його самоідентичності. Це підкреслює розкольницьку роль РПЦ в Україні та її прагнення до підпорядкування української церкви московському патріархату.

    Тобто весь церемоніал вчинений Кірілом, є цинічною та політично мотивованою акцією, яка використовується Росією для пропаганди війни, мілітаризації суспільства та виправдання агресії проти України.

    Українці можуть це розцінити, як неповагу до пам’яті загиблих, експлуатацію релігії та зневажливе ставлення до українського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне