Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Соратнику Павла Лебедя суд визначив заставу. Його підозрюють у підготовці провокації в лаврі

    Солом’янський районний суд Києва призначив ієродиякону УПЦ (що в єдності з МП) Павлу Музичуку заставу в розмірі понад 121 тисячу грн.

    Про це пишуть «Ґрати».

    «Підозрюваний і його адвокати заявили, що підозра необґрунтована. Вони просили визнати лінгвістичні експертизи недопустимим доказом, тому що експерти використовували для дослідження російські книжки», — зазначає видання.

    Зміст повідомлень, зазначених у підозрі, Музичук на засіданні не прокоментував.

    Йому оголосили підозру в організації постановних акцій протесту під час повернення державі майна Києво-Печерської лаври навесні 2023 року, повідомляла Служба безпеки України.

    За даними слідства, фігурант є одним із найближчих соратників митрополита Павла Лебедя і навесні 2023 року він готував масові провокації у Києво-Печерській лаврі. Ці «акції протесту» мали максимально розхитати суспільно-політичну обстановку в Києві, кажуть слідчі.

    Для їх організації Музичук дистанційно координував свої дії з прокремлівським блогером Анатолієм Шарієм, якого підозрюють у державній зраді.

    Крім того, слідчі виявили листування священника УПЦ МП з вірянами, де він виправдовував збройну агресію рф проти України та вихваляв вище військово-політичне керівництво росії. Він також намагався дискредитувати Сили оборони України, зокрема оборонців Маріуполя.

    Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України — виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікація її учасників. За це йому загрожує до трьох років в’язниці.

    Найсвіжіше

    Популярне