Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Лонгин отримав синці під очі: УПЦ (МП) хитає ситуацію на Буковині

    5 лютого ввечері на сторінці Банченського Монастиря опублікували фото митрополита Лонгіна жара із синцями під очима. Через кілька хвилин фото і текст були продубльовані румунською мовою.

    “Це є ціна чистоти Православної віри!”, – йдеться в описі до фото. У коментарях люди і боти висловлювали своє обурення і закликали “підніматись на захист”. Мабуть, на це і була розрахована інформація.

    Втім деякі запідозрили в цьому фото “проросійський вкид”. Інші ж не розуміли взагалі що сталось.

    Офіційний сайт УПЦ МП досі ніяк не прокоментував інцидент. Духовний Фронт України розповідає деталі цієї неоднозначної історії.

    “В ближайшее время митрополит Лонгин прокоментирует возникшую ситуацию…”, – йдеться російською і румунською мовою в повідомленні монастиря УПЦ (МП) від 5 лютого о 23:20.

    Хоча на фото синці, яким уже кілька днів, інформація нібито від Логіна з’явилась зараз і вона різниться. За словами ярої прихильниці УПЦ (МП) Вікторії Кохановської, митрополит Лонгін сам упав, через те що приймав сильні медикаменти, які призводять до втрати рівноваги і навіть свідомості.

    Це ж заявив і архієрей УПЦ (МП) в Сумах митрополит Євлогій (Гутченко).Представник Одеської єпархії УПЦ (МП) також підтвердив версію про те, що Лонгін сам впав. Він каже, що особисто зв’язався із Банченським монастирем УПЦ (МП).

    Одна вже 6 лютого на сторінці Банченського монастиря з’явилась версія про напад. “Сталося це в ніч на 22.01.24, постукали 3 рази на двері, а коли відчинив, отримав удар, від якого знепритомнів. Після удару потрібно було хірургічне втручання (операцію) на повіках. Зараз почуваюся добре! Все залишається на милість і суд Божий!”, – йдеться в повідомленні російською, яке в УПЦ (МП) опублікували, як відповідь від самого постраждалого. Це ж повідомлення продублювали і румунською.

    Поки невідомо чи були якісь звернення в поліцію і якщо так, тоді чому в УПЦ (МП) мовчать про це?

    Почерк УПЦ (МП) на Буковині з присмаком побиття вже відомий нашим чиачам за попередніми матеріалами. Зокрема під час суперечки за храм в Задубрівці, УПЦ (МП) теж показувала всім фотографію побитого вірянина своєї конфесії. Мовляв, дивіться, як ваші віряни ПЦУ “цивілізовано” голосують. Втім виявилось, що до конфлікт з вірянином мало побутове (через алкоголь), а не релігійне підґрунтя. 

    Скріншот із сайту УПЦ МП

    Поки, мабуть, рано робити остаточні висновки, до появи більш офіційної інформації, а не пліток в Телеграм-каналах й інших соцмережах, але мета УПЦ (МП) є очевидною. Це спровокувати конфлікт на релігійному підгрунті на Буковині і залучити до нього румуномовних, особливо за межами України. Тобто УПЦ (МП) через різні інформаційні помийки свідомо дестабілізує ситуацію в нашій Україні під час воєнного стану і повномасштабної війни в Україні. На ці провокації мають звернути увагу правоохоронні органи.

    Крім цього УПЦ (МП), цією інформаційною хвилею, також намагається вплинути на розгляд судом справи по Лонгіну і чинити тиск на суддів. Адже деякі віряни УПЦ (МП) вже побачили, яка ціна “чистоти віри” – це нібито синяки митрополита Лонгіна, а його тепер “хворого і побитого, щей судять”. Але виникає питання, чого ж тоді його ніхто не бив до того, як йому предявили звинувачення у розпаленні релігійної ворожнечі.

    Нагадаємо, раніше вже були подібні провокації. В Лонгіна згоріла оселя. Причиною став не підпал, як писали джерела УПЦ (МП), а порушення монтажу. Також Лонгін дякував румунській депутатці, проти якої в Україні введено санкції.

    У травні СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) Лонгіну. Він називав ПЦУ «церквою антихриста». Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні, повідомили правоохоронці.

    Духовний Фронт України.

    Exit mobile version