Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх взяв участь у важливій події громади Влахсарай

    12 листопада відбувся захід за участі Вселенського патріарха Варфоломія. Громада Пресвятої Богородиці села Влахсарай при співпраці з Дослідницьким центром східних культур університету Коч організувала виставку на тему «Від оселі до князівського дому: фанаріотські палаци».

    Про це повідомляє сайт світло Фанара.

    На заході виступили доктор  Намік Ґюнай Еркал, декан архітектурного факультету університету TED, та доктор Харис Теодореліс-Рігас з університету Коч. Вони розповіли про світогляд і суспільне життя фанаріотів, а також про філософію дослідницької програми з вивчення їхньої матеріальної культурної спадщини.

    Очільник громади Лакіс Вігас підкреслив важливість дослідницького проекту, який сприяє поглибленню знань про історію та культуру регіону.

    Присутні, серед яких були представники Румунського культурного центру в місті, науковці, архітектори та мистецтвознавці, виявили зацікавленість і попросили про продовження заходів. У дослідницькому проєкті беруть участь науковці з усього світу, а архівні дослідження проводяться в таких містах, як Поліс, Афіни, Бухарест та Ясси. У планах — наукова конференція у червні 2024 року та виставки у 2025 році в Стамбулі та Афінах.

    Найсвіжіше

    Популярне