Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідав ювілей Дніпровської православної семінарії (ФОТО)

    Дніпровська духовна семінарія Православної Церкви України сьогодні, 27 жовтня 2023 року, відзначає День свого небесного покровителя – преподобного Нестора Літописця, 220 років із часу її відкриття та 10 років із дня відновлення.

    Про це пише пресслужба ПЦУ. 

    Заклад вищої духовної освіти здійснює підготовку фахівців зі спеціальності – «Богослов’я» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти та священнослужителів для південно-східних єпархій Православної Церкви України. При семінарії діє регентське відділення, яке готує регентів та уставщиків церковних хорів, а також вчителів недільних шкіл для парафій.

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній взяв участь в урочистостях, які відбулися в семінарському храмі на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла в місті Дніпрі.

    У відзначенні актового дня також взяли участь представники Київської православної богословської академії, Львівської православної богословської академії, Львівської духовної семінарії, Дніпровського національного Університету ім. Олеся Гончара, Університету митної справи та фінансів.

    Блаженнійший Митрополит Епіфаній привітав керівництво та студентів ДДС зі святом та звернувся із Першосвятительським словом.

    «Дякую кожному з вас, хто долучається до цієї великої богоугодної справи, готувати майбутніх кандидатів на священство.

    Звертаючись до студентів, хочу надихнути вас. За словами апостола Павла, життя – це марафон. Ми біжимо, але ми повинні бігти не задля того, щоби просто бігти, а для того, щоб отримати нагороду. Усі біжать, але одиниці отримують нагороду. Тому потрібно так жити, так працювати, так навчатися, щоби бути першими, найкращими, вдосконалюватись, вчити мови, зараз безліч можливостей. Тому навчайтесь, вдосконалюйтесь, мрійте, рухайтесь вперед – біжіть так, щоб отримати нагороду. Під нагородою я маю на увазі наше життя, щоби так жити, так бігти, щоби коли завершиться, успадкувати вічне блаженне життя. Багато залежить від нас, від нашої сили волі. Якщо ми нею володіємо, ми можемо себе в чомусь обмежити, якщо є в цьому потреба, працювати невтомно, вдосконалювати себе, рухатись вперед, то досягнемо благословенних успіхів.

    І в цьому прикладом є Дніпровська духовна семінарія, яка постійно вдосконалюється. Багато кропіткої повсякденної праці за цими успіхами. Тому я бажаю вам Божого благословення та сил трудитися й надалі», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Предстоятель Православної Церкви України вручив панагію та нагородив архієпископа Дніпровського і Січеславського Симеона Орденом архістратига Божого Михаїла I ступеня; ректора (2013-2016 рр.) протоієрея Ореста Юнака, першого проректора ДДС Василя Бабія та проректора з виховної роботи Василя Галайка – медалями «Хрест Свободи». Також Предстоятель відзначив усіх інших викладачів, меценатів та благодійників семінарії медалями за жертовність і любов до України.

    Завершилися урочистості святковим концертом.

    Найсвіжіше

    Популярне