Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ подарував Євангеліє-апракос афонському старцю

    20 жовтня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Священний Кинот у столиці та адміністративному центрі Афону Кар’єсі.

    Паломників люб’язно прийняв член Священної Епістасії (виконавча влада Афону) старець Никодим, представник монастиря святого Павла, повідомляє сайт єпархії ПЦУ.

    Митрополит Олександр подякував старцю Никодиму за гостинність та на молитовну згадку подарував примірник другого видання Євангелія-а‌пракос, виданого за сприяння Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

    Євангеліє-а‌пракос українською було видано вперше у січні цього року Місією “Ставропігія Вселенського патріархату в Україні” коштом Української Православної Церкви США для апробації нового перекладу та формату у вітчизняному богослужбовому вжитку за прикладом елінської літургійної традиції.

    Друге видання – спільний проєкт Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Переяславсько-Вишневської єпархії та Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні. На відміну від першого друге видання має А4 розмір, тобто є наближеним до напрестольного формату.

    Нагадаємо, З’явилася електронна версія богослужбового Апостола-апракоса.

    Найсвіжіше

    Популярне